Subota, 27 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojena Odluka o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga...

Usvojena Odluka o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje člana i utvrđivanju prijedloga kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija 

Ovom Odlukom daje se prethodna saglasnost Skupštini Javnog preduzeća “Veterinarska stanica“ d.o.o. Kalesija za razrješenje člana i utvrđuje prijedlog kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora, kako slijedi:

         a) Razrješava se član Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica”  d.o.o. Kalesija, na lični zahtjev:

– Esada Bukvar, kći  Esada  iz Rainaca Gornjih

         b)Utvrđuju se prijedlog kandidata za imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija:

–    Eldin Selimović, sin Ismeta iz Babine Luke 

U skladu sa ovom Odlukom Skupština Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija će donijeti Rješenje o razrješenju člana i Rješenje o imenovanju člana Nadzornog odbora.

Član Nadzornog odbora iz člana 1. ove Odluke, imenuju se do okončanja postupka kojim će se izvršiti konačno imenovanje člana Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija na način i u postupku propisanim Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima (”Sl. novine FBiH”, broj: 12/03 i 34/03), a najduže tri mjeseca od stupanja na snagu Odluke Skupštine JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija  iz prethodnog člana.

Također, usvojena je i Odluke o raspisaivanju Javnog oglasa za imenovanje prijedloga kandidata za predsjednika i člana Nadzornog odbora JP „Veterinarska stanica“ Kalesija.

       

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO