Subota, 4 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUdruženje Zug-Kalesija doniralo novčana sredstva za zamjenu dotrajalog poda u sali OŠ...

Udruženje Zug-Kalesija doniralo novčana sredstva za zamjenu dotrajalog poda u sali OŠ Memići

Udruženje Zug – Kalesija koje okuplja građane porijeklom iz Kalesije a koji decenijama žive i rade u švicarskom gradu Zugu (Cug), primjer je dobrog organizovanja kalesijske dijaspore. Zahvaljujući pomenutom Udruženju u OŠ Memići relizovan je projekat zamjene poda u sporskoj sali. Predsjednik Udruženja Zug-Kalesija Huso Đedović posjetio je OŠ Memići te izrazio zadovoljstvo zbog realizacije projekta te saradnjom sa menadžmentom i uposlenicima škole. Svoje zadovoljstvo je izrazio i direktor OŠ “Memići” Mirzet Alić.

” Što se tiče fiskulturne sale već smo bili u situaciji da je upitna realizacija nastave u sali,posebno što je bio i zismki period pa sa djecom nismo mogli izaći vani. Ovo je došlo u pravom momentu s obzirom da sredstva preko ministarstva nismo mogli obezbijediti trenutno. Koliko sve ovo znači najviše se kože vidjeti kada uđemo u salu pa vidimo djecu dole. Jedva su čekali da počnu trenirati. Naša škola je uvijek imala talentovane sportiste. Imamo dosta sportista koje vannastavnih aktivnosti treniraju u sali.” kazao je između ostalog direktor OŠ “Memići”.

Ukupna vrijednost ovog projekta, oko 40.000 KM, a najveći dio sredstava obezbijeđen od strane Udruženja i gradskih vlasti Zuga.

Neon TV

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO