Četvrtak, 7 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHOHR i PIC počeli raditi na pitanju državne imovine: Danas održan prvi...

OHR i PIC počeli raditi na pitanju državne imovine: Danas održan prvi sastanak

Ured visokog predstavnika, uz podršku Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira, formirao je Radnu grupu eksperata, kao dio procesa tehničkih konsultacija o državnoj imovini.

Kako je saopćeno iz OHR-a, ova radna grupa ima zadatak da na nivou eksperata vrši pravnu analizu različitih aspekata koji se odnose na raspodjelu imovine između države i drugih nivoa vlasti.

“Prva radna sjednica u okviru procesa tehničkih konsultacija održana je danas u Sarajevu. Radna grupa, koju čine ugledni domaći i međunarodni pravni stručnjaci, organizirat će redovne radne sastanke na kojima će njeni članovi vršiti procjenu različitih tehničkih i pravnih aspekata vlasništva, korištenja i upravljanja državnom imovinom, te analizirati različite modele upravljanja tom imovinom, uključujući i primjere iz drugih zemalja”, dodaje se u saopćenju.

Cilj Radne grupe je da sakupi niz stručnih mišljenja i informacija kako bi Parlamentarnoj skupštini pružila pomoć u provođenju aktivnosti usmjerenih na rješavanje pitanja državne imovine.

“Prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između državnog i drugih nivoa vlasti prvi je cilj Programa 5+2 i obaveza bosanskohercegovačkih vlasti na čije rješavanje se već dugo čeka”, zaključuje se u saopćenju.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO