Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU Živinicama svečano obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

U Živinicama svečano obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Polaganjem cvijeća na spomen obilježja u Tuzli i Centralnom spomen obilježju u Živinicama, svečanim defileom, pokaznom vježbom i svečanom akademijom danas je obilježen 22. maj, Dan policije Tuzlanskog kantona. Ovogodišnja centralna svečanost upriličena je u Živinicama, gdje su i započete aktivnosti na izgradnji novog objekta u kojem će biti smještena Policijska uprava Živinice. Današnje aktivnosti bile su i prilika da se najzaslužnijim institucijama, pojedincima, policajcima, odnosno pripadnicima MUP-a TK dodijele priznanja i zahvalnice.

„Izgradnjom novog objekta Policijske uprave u Živinicama ćemo riješiti jedan značajan ograničavajući faktor i našoj policiji pružiti znatno kvalitetnije uslove za ostvarivanje još boljih rezultata, a građanima Živinica ćemo omogućiti da na kvalitetniji, brži i ugodniji način ostvaruju svoja građanska prava. Također, danas treba istaći da je izgradnja novog objekta samo jedan od projekata koje ove godine realiziramo s ciljem kadrovskog i materijalno – tehničkog opremanja naše policije. Oko 15 miliona KM bit će usmjereno u podmlađivanje policijskih struktura, nabavku potrebne opreme, ali i druge kapitalne projekte“, rekao je premijer Halilagić, te dodao da je ova ulaganja naša policija zaslužila svojim dosadašnjim rezultatima.

„Od njih samo jedno očekujemo za uzvrat. To je da, sa istim elanom i entuzijazmom, nastave čestito, nezavisno i nepristrano raditi svoj posao i u budućnosti.  Službenici policije su ogledalo države i od svih njih tražimo da to stalno imaju na umu“, zaključio je premijer Halilagić.

„Ovogodišnji 22. maj tuzlanski policajci dočekuju u mnogo boljim uslovima nego što je to bilo minulih godina, sredstva koja je Vlada Tuzlanskog kantona izdvojila prošle godine pokazatelj su spremnosti na kontinuirano ulaganje. Ulaganje u policijske strukture je ulaganje u sigurnost, a sigurnost dolazi prva, jer bez sigurnosti sve ostalo je nevažno“, riječi su ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića, koji je podcrtao da je opredjeljenje Vlade TK stvaranje jake, profesionalne i efikasne policije, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene, koja će biti garant sigurnosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Također, ministar Mehanović je kazao da su Živinice prva lokalna zajednica u Tuzlanskom kantonu koja je prepoznala značaj policije i ulogu policijskih struktura u odbrani BiH, te odredila zemljište i izgradila „Trg veterana policije MUP-a RBiH 91-95“. „Taj čin, uz Činjenicu da su Živinice drugi po veličini grad u Tuzlanskom kantonu, bili su razlog da ove godine sa obilježavanjem izađemo iz sjedišta Kantona, te da centralnu manifestaciju održimo u Živinicama“, kazao je ministar Mehanović.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno