Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Većina putnih pravaca u BiH prohodna

BIHAMK: Većina putnih pravaca u BiH prohodna

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i ponegdje uz riječne tokove. Većina putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je prohodna i saobraća se uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana frekvencija vozila je pojačana, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da posebnu pažnju obrate na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Jajca (M-5/16 Jajce-Donji Vakuf) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

Nastavljaju se radovi na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu M-5 Ripač-Dubovsko. Od 07 do 17 sati na mjestu radova vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (Donja Jablanica).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno