Srijeda, 8 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonTužilaštvo TK: Osumnjičeni nema punih 14 godina, dva tužioca uključena u istragu

Tužilaštvo TK: Osumnjičeni nema punih 14 godina, dva tužioca uključena u istragu

“Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi Lukavac grad Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u toku je operativni zahvat”, saopšteno je iz Tužilaštva TK nakon jutrošnje pucnjave.

“Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem juna 2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj koji je pronađen bit će predmet vještačenja”, dodaju iz Tužilaštva TK.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužilac u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Lukavac.

Poučili su da su u istragu uključena dva tužioca.

“U istragu su uključena dva tužioca. Dežurni tužilac obavlja uviđajne radnje i obavlja nadzor nad istragom, te tužilac za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete. Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u toku su kontakti sa određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi sa postupanjem sa djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku”.

“Poduzimaju se potrebne istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj”, zaključuju iz Tužilaštva TK.

(N1)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO