Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaIzmjena režima saobraćaja na dijelu regionalne ceste Kalesija-Sapna

Izmjena režima saobraćaja na dijelu regionalne ceste Kalesija-Sapna

Na osnovu člana 162.i 170. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kao i član 73. Zakona o cestama, a po zahtjevu javne ustanove Direkcija regionalnih cesta TK-a i PU Kalesija-Policijske stanice Sapna, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja u svojoj nadležnosti za regionalne ceste na području Kantona, donijelo je Rješenje (o izmjeni režima saobraćaja na dijelu regionalne ceste R-456a Kalesija-Sapna, koje stupa na snagu danom donošenja Rješenja odnosno 13.06.2023 godine).

  1. Odobrava se totalna obustava saobraćaja za sva motorna vozila na dijelu regionalne ceste R-456a Kalesija-Sapna od raskrsnice lokalne ceste L-137003 (Jajići-Međeđa) sa regionalnom cestom R-456a (Mramorovi) do raskrsnice loklane ceste L137013, koja Međeđu spaja sa regionalnom cestom R-456a (Grabovica-Munjača) u period do saniranja klizišta na dijelu regionalne ceste.
  • Saobraćaj za putnička laka teretna vozila (do 3,5 t), te autobuse koji vrše javni linijski prevoz putnika na relaciji Kalesija-Sapna, će se odvijati obilazno lokalnom saobraćajnicom L-137003 Mramorovi-Međeđa-Kobilići-Sapna (R-456), uz poštivanje postavljene privremene vertikalne saobraćajne signalizacije.
  • Teretna motorna vozila najveće dozvoljene mase preko 3,5 t, koristit će obilaznu cestu Kalesija-Zvornik-Sapna. 

JU Direkcija sesta TK-a, kao upravitelj regionalne ceste, obezbjedit će postavljanje potrebne privremene vertikalne saobraćajne signalizacije, kako bi se obezbjedilo preusmjeravanje saobraćaja obilaznom lokalnom cestom

S tim u vezi, u cilju bezbjednosti sigurnosti saobraćaja, molimo sve vozače da se pridržavaju navedenih ograničenja, navodi se u saopćenju PS Kalesija.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO