Nedjelja, 10 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonMinistar Ramić i muftija Fazlović posjetili Behram - begovu medresu: Podrška učenicima...

Ministar Ramić i muftija Fazlović posjetili Behram – begovu medresu: Podrška učenicima povratnicima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas muftiju tuzlanskog Vahida ef. Fazlovića s kojim je razgovarao o podršci povratnicima.

Ovom prilikom muftija Fazlović je zahvalio ministru Ramiću na saradnji i podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima Muftijstva tuzlanskog.

Posebno je istakao značaj pomoći i podrške ministra Ramića i njegovih saradnika ljudima koji žive u sredinama u koje su se vratili nakon što su bili protjerani.

“Saradnja s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica traje dugi niz godina. Zahvalni smo ministru Ramiću na uspješnoj saradnji. Širom Muftiluka tuzlanskog smo uspješno realizirali projekte koji koriste Islamskoj zajednici a posebno se to odnosi na projekte u Podrinju, Semberiji, Posavini”, kazao je muftija Fazlović.

Razgovarano je o prioritetnim projektima koji se realizuju u džematima i medžlisima na području Muftiluka tuzlanskog. Posebno je bilo riječi o projektima Medžlisa IZ Bratunac, Medžlisa IZ Bijeljina i Medžlisa IZ Vlasenica.

Muftija Fazlović i ministar Ramić isti dan su obišli gradilište objekta B Muftijstva tuzlanskog te su najuspješniju srednju školu u Tuzlanskom kantonu Behram – begovu medresu, koju pohađa značajan broj povratnika.

S direktorom medrese Ahmedom Hatunićem razgovarano je o realiziranim projektima koje je podržalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica koji se odnose na stipendiranje učenika iz socijalno osjetljivih porodica u povratničkim mjestima i drugi projekti.

Naglašena je važnost pomoći Behram-begovoj medresi na podizanju kvaliteta odgoja i obrazovanja, ali i razvoja infrastrukture s obzirom na veliki broj učenika koji pohađaju ovu školu.

“Uvjerili smo se i u zavidan nivo obrazovanja koji nudi Behram – begova medresa. Raduje nas informacija o broju djece koji dolaze iz povratničkih mjesta. Medresa decenijama nudi šansu djeci i roditeljima koji su odlučili da se vrate na svoja imanja. Uspješne generacije izlaze iz ove obrazovne ustanove, uporedo su to moralne ličnosti, koje će sutra voditi ozbiljne procese u našoj domovini. Zahvalni smo Muftijstvu i Behram – begovoj medresi na posvećenoj pažnji prema učenicima koji dolaze iz povratničkih mjesta”, zaključuje ministar Ramić.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO