Petak, 3 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za srijedu, 14.juni 2023.godine

Servisne informacije za srijedu, 14.juni 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje četiri krivična djela. Dogodilo se 15 saobraćajnih nesreća, u kojima je pet osoba zadobilo lakše tjelesne povrede, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za još četiri osobe. Zabilježena su dva slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 dogodile su se dvije saobraćajne nezgode ( Kalesija Centar i Rainci Gornji) u kojima nije bilo povrijeđenih lica, a pričinjena je manja materijalna šteta na vozilima. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Nije bilo krivičnih djela.

Radarska kontrola za 14.06.2023.god.

– 11:30 do 13:30 – Babajići
– 15:00 do 17:00 –  Petrovice Gornje

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.    

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 47 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest dječaka. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedna djevojčica i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:   Vukovije Gornje-od piste desno Kehonjina kafana, Mejtefište,  Džafići i Masle, Magistrala Tojšići, Mujdani, Ibralići, Hidani i Babajići, Prnjavor, Kurtici i Dubnica Donja.                                             

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO