Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće danas razmatra Budžet za 2023.godinu

Općinsko vijeće danas razmatra Budžet za 2023.godinu

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 17.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati danas sa početkom u 14 sati u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji.

Na dnevnom redu ove sjednice naći će se 12 tačaka. Pred vijećnicima je Odluka o budžetu općine Kalesija za 2023. godinu. Predloženi budžet za narednu godinu iznosi 14,5 miliona KM i manji je za 2,3 miliona KM u odnosu na budžet iz 2022.godine. 

Pored Odluke o budžetu, vijećnici će razmatrati Odluku izvršenju budžeta općine Kalesija za 2023. godinu, Odluku o razrješenju Općinskog pravobranioca i Odluku o raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Kalesija.

Na dnevnom redu još su  Odluka izmjenama Odluke o obaveznom prikupljanju i odvozu komunalnog otpada na području općine Kalesija i Odluke o davanju saglasnosti na Cjenovnik komunalnih usluga odvoza komunalnog otpada i usluga centralnog grijanja.

Općinsko vijeće će na sjednici razmatrati i Programe rada za 2023.godinu: Općinskog vijeća Kalesija, načelnika, pravobranilaštva i javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač općina Kalesija: Centra za socijalni rad, Doma zdravlja, BKC-a, Vodovoda i kanalizacije, Veterinarske stanice i Komunalca.

Na dnevnom redu sjednice je i  Informacija o stanju putne infrastrukture i izgradnji rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija za 2022. godinu.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO