Subota, 20 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaNEON Solucije obilježava 17 godina uspješnog rada

NEON Solucije obilježava 17 godina uspješnog rada

Mladi momci, četiri prijatelja iz Kalesije, sa velikim ambicijama pokrenuše pozitivnu priču u našoj općini. Iako mnogi nisu vjerovali u njihove snove, oni nisu odustajali. Bez mnogo uloženog kapitala, uz skromnu opremu, može se reći više oslonjeni na vlastitu improvizaciju i znanje, čuvajući leđa jedan drugom, rodi se firma NEON Solucije.

Naš 17. rođendan proslavljamo u maju mjesecu. Svake godine sjetimo se početka, kako smo nastali i kako smo gradili naše putovanje i vaše povjerenje.

Tada 2007. godine kada smo osnovali firmu osnovna djelatnost bila je pružanje usluga interneta i televizije korisnicima. U to vrijeme tehnologija i telekomunikacije su počele doživljavati ekspanziju na ovom području, a kako bi stvorili domaći brend i našim sugrađanima ponudili dobru soluciju interneta i televizije, odlučili smo prvo signalom pokriti područje Kalesije. To je bio i “test” za našu priču. Na testu smo prošli i nastavili dalje. Kako smo razvijali svoj brend, radili na poboljšanju usluga i dostupnosti našeg signala na šire područje sjeveroistočne Bosne. Sticali smo povjerenje kod korisnika, a time je firma u kratkom periodu postala prepoznatljiva po kvalitetu i uslugama, kao i prilici za upošljavanje mladih ljudi. NEON Solucije sada ima preko 60 radnika.

Zamislite krenete u nepoznato, neočekivajući puno i ne razmišljajući o riziku, četiri momka, koji su može se reći volontirali, jer do prvih plata trebalo se pošteno potruditi i naraditi, uspjeli su ostvariti svoje snove. Uspjeh kakav danas imaju je rezultat mukotrpnog i velikog rada, odricanja, ljubavi prije svega.

Naša priča može biti motivacija drugima, za velike snove, nisu potrebni i veliki novci.

Emir Mujanović, Jasmin Ćurtović, Nermin Sinanović i Senad Fazlić su udružili snage i znanje. Bitno je naglasiti da prilikom osnivanja firme nisu imali nikakve kreditne pozajmice, koliko su imali toliko su i uložili. Skromno, ali produktivno. Firma je nastala u jednoj maloj prostoriji, a na teren su išli crvenim Yugom. Yugo je bio zaštitini znak, a crven protiv uroka. Malo da se i našalimo. 🙂 Crveni Yugo je bio taličan i donio sreću ovim momcima, koje vidite na fotografiji.

Upravo ta skromnost i želja da korisnik bude zadovoljan i na prvom mjestu su doveli do zapaženih rezultata i uspjeha. Broj korisnika raste iz dana u dan, kao i mi. I tako 17 godina, kako se kaže u jednom sloganu, rastemo zajedno.

Firma NEON Solucije danas internet signalom pokriva 10 općina u sjeveroistočnoj BiH, a NEON Digitalna televizija dostupna je u 4 općine (Kalesija, Živinice, Osmaci i Sapna).

Mnogobrojni dijelovi općina Kalesija i Živinice su pokriveni kablovskim i optičkim internetom.

Provjeru dostupnosti po općinama/gradovima možete provjeriti na linku: https://neon.ba/usluge/provjera-dostupnosti/

Maj mjesec ima svoju simboliku. U maju mjesecu smo mnogo toga započeli.

Stranica “Kalesija Online” je pokrenuta s ciljem  informisanja javnosti o lokalnim događajima. Godine rada i truda bile su uvjet da Kalesija Online postane prepoznatljiv brend, koji je nakon gotovo dvadeset godina od osnivanja odlučila da napravi korak dalje. Taj korak nosi  naziv “NEON Televizija”. NEON Televizija je osnovana 2014. godine u mjesecu maju. Objektivno i blagovremeno izvještavanje temelji su na kojima je nastala naša televizija. Dobrobit građana, ljubav prema rodnom kraju i njegovim stanovnicima fokus je lokalne kalesijske televizijske kuće koja u svom programu ima sadržaje za sve gledaoce.

“NEON Televiziju” osim tv emitovanja prati i portal ntv.ba, kao i facebook stranica istog imena. Želimo naglasiti da je NEON Televizija u svojoj produkciji emitovala informativne, zabavne, dokumentarne, dječije i druge sadržaje. Emisije koje smo uživo radili su NEON Jutro, Druga smjena, novogodišnji program, bajramski program, sportski i kulturni događaji. Emisije koje su stekle veliku gledanost su studijske emisije NEON Info, Sedmična hronika, Magazin Ljepota života, Time out, Aktuelno, kao i terenske: Naše priče, Sasvim (ne)obične priče, Super žena, Pričam vam priču, Kalesijski vremeplov, Merhaba amidža… Svi sadržaji su dostupni na našem youtube kanalu.

Paralelno su razvijali se NEON Solucije i NEON Televizija. Svako u svom domenu rapidno postizao produktivnost i rezultat.

NEON Solucije je uvela mnogo noviteta u svom radu i uvijek je u korak s vremenom. Usluge su postale sadržajnije, obimnije i za korisnike prihvatljivije.

Usluge koje nudimo:

  • INTERNET
  • DIGITALNA TELEVIZIJA
  • NEON IPTV
  • TELEFONIJA

Kod nas možete izvršiti i TESTIRANJE BRZINE INTERNETA i to na linku: https://neon.ba/podrska-korisnicima/test-brzine-interneta/

A tu je i BLOG koji svakodnevno ažuriramo i pratimo razvoj savremene tehnologije na osnovu koje kreiramo i upotpunjujemo sadržaj.

Kompanija “NEON Solucije” je svih ovih godina pokazivala i dokazivala da je društveno-odgovorna firma. Svoju podršku pružala je sportistima, učenicima, raznim udruženjima, a i u dobu COVID 19 je imala značajnu ulogu u prevazilaženju teškog perioda, a djeci omogućiti lakši način praćenja online nastave.

NEON Solucije je dobitnik brojnih priznanja i plaketa, među kojima je Plaketa sa zlatnim grbom Općine Kalesija, kao dokaz njene lojalnosti lokalnoj zajednici.

Naš rad je prepoznat od velikih kompanija. Naši poslovni prijatelji i saradnici su doprinijeli su širenju pozitivne energije, prosperitetu i stvaranju dobrog ambijenta za saradnju i podršku.

NEON Solucije je firma za koju sa sigurnošću možemo reći brine o svojim radnicima. Poštuje njihova prava i stvara povoljan ambijent za njihov lični i profesionalni razvoj, pružajući dobre i komforne uslove za rad.

Firma NEON Solucije je prošle godine prva koja je na području Kalesije svojim radnicima uplatila novčanu podršku u iznosu od 1.000 KM, poštujući preporučenu Odluku Vlade FBiH.

Cilj je ostati to što jesmo. I upravo komforna zona u kojoj zasnivamo radno okruženje čini nas poželjim poslodavcem, uz dobre uslove i vrijedne radnike, imamo velike planove za buduće dane. Želja nam je mladima pružiti šansu, zadržati ih u Bosni i Hercegovini, stvoriti bolju perspektivu za sve njih, jer i ona četiri momka s početka priče nije da nisu razmišljali o nekoj dalekoj i velikoj zemlji (iako je jedan od njih i u vrijeme osnivanja firme bio u inostranstvu), ali odluka je pala da u svojoj domovini ostanu i grade bolje sutra za mnoge.

Snovi se ostvaraju, samo ako dovoljno vjerujete u njih.

Crveni Yugo nije postao prošlost. Donio je sreću. S jednim počeli, a sada vozni park “NEON Solucija” čini preko 25 moderno opremljenih vozila.

Ponosno povezujemo generacije već  godina!

Fotografija sa obilježavanja 16. godišnjice

Promotivni video povodom 17 godina postojanja NEON Solucija:

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno