Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaJednoglasno usvojeni Izvještaji o radu i poslovanju u 2022. godini JP "Vodovod...

Jednoglasno usvojeni Izvještaji o radu i poslovanju u 2022. godini JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” i JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija

Vijećnici su jednoglasno usvojili Izvještaje o radu i poslovanju za prošlu godinu JP “Vodovod i kanalizacija” i JP “Veterinarska stanica” Kalesija                                  

Mujo Mujkić (NIP) – Evidnetan je pad prihoda od parkinga. Ideja prilikom inicijative za naplatu parkinga bila je da se zaposle ratni vojni invalidi, a ne općinski vijećnici.

Huso Atlagić (samostalni vijećnik) – Ne slažem da se je veliki pad prihoda od naplate parkinga.

Jasmin Smajić (samostalni vijećnik) – Pohvalio bih Izvještaj JP „Vodovod i kanalizacija“. Mi smo jedna od rijetkih općina koja nema redukcije vode, čak i u vrijeme velikih suša. Imamo preduzeće koje dobro funkcioniše. Ukoliko su parkinzi samoodrživi podržavam jer smo zaposleli određeni broj ljudi.

Admir Karić (NIP) – Ovdje govorimo o tome kako su ljudi došli do zaposlenja. Cilj nam je da poboljšamo ambijent i povećamo broj korisnika JP „Vodovod i kanalizacija“.

Sabahudin Sakić (direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ – Kalesija) – Ne znam ša direktor jednog javnog preduzeća treba da uradi da ne bude kritikovan. Pozitivno smo poslovali. Pored krtika nekada treba i pohvaliti ono što je dobro. Dobit od parkinga je bila oko 17 hiljada KM. Dakle, parking može osigurati plate radnicima i servisiranje aparata. Prošle godine nismo imali redukcije vode, a nadam se da nećemo imat niti ove godine.  Za oko 300 priključaka smo povećali broj korisnika, uradili smo nova istraživanja, s ciljem d imamo stabilno preduzeće. Mi smo jedno od najboljih preduzeća u FBiH. Povećanje prihoda je vezano za niskogradnju. Među prvim smo u Federaciji koji su uveli proces digitalizacije upredzeću.

Sead Džafić (načelnik općine Kalesija) – dva parkinga koja nisu asfaltirana su na mjestima gdje se nalaze ruševne zgrade. Zog toga nismo u mogućnosti da uredimo te parkinge.

Mujo Mujkić (NIP) – Morate imati respekta i čuti ono što vam se ne sviđa. Sinu zlatnog ljiljana koji ima fakultetsku diplomu ste dali lopatu u ruke, a vijećnicima dajete najbolje pozicije. Govorim o malverzacijama u vodovodu. Ovo je dobronamjerna kritika. Prihodi su povećani zbog povećanja cijene i zbg toga imate 300 hiljada više. Imali smo pad prihoda od naplate parkinga, to je evidentno. Željama mi je da građani općine Kalesija imaju uredno vodosnadbijevanje i naplatu parkinga. Tražit ću konkursnu proceduru i dokumentaciju koja dokazuje sve ono što sam za govornicom iznio.

Huso Atlagić (samstalni vijećnik) – Ne mogu da shvatim da se fokusiramo na 10%, a ne vidimo 90 % stvari. Preduzeće posluje pozitivno i povećava prihode. Jedna „mrlja“ na Izvještaj je ta što je zaposlen jedan vijećnik.

Admir Karić (NIP) – Kada su u pitanju javna preduzeća svaka marka treba da bude opravdana. Da li je vijećniku prilikom zapošljavanja priznata visoka stručna sprema? S druge strane dijete “zlatnog ljiljana“ radi sa SSS. Izvještaj treba podnijeti javnosti, ne meni lično. Očekujete da vam se zahvalim što radite svoj posao. Imamo pravo da postavimo pitanja. Prihvatam pozitivne pomake, ali treba i prihvatiti kritike za ono što nije dobro. Da li je voda u Kalesiji za piće?

Sabahudin Sakić (direktor JP „Vodovod i kanalizacija“) – Zbog javnosti, glasno i jasno kažem voda je za piće. To je potkrepljeno nalazima Zavoda za javno zdravstvo. Kao direktor nikada ne bih preduzeo na sebe nešto da tvrdim što nije potkrijepljeno dokazima i argumentima. Moja supruga nije u Upravnom odboru, već je bila samo dva mjeseca u komisiji.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO