Subota, 4 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaFudbaleri Bosne iz Kalesije nakon velikog preokreta savladali Bosnu iz Mionice

Fudbaleri Bosne iz Kalesije nakon velikog preokreta savladali Bosnu iz Mionice

Fudbaleri Bosne iz Kalesije su nakon velikog preokreta, u sudijskoj nadoknadi, došli do zaslužene pobjede nad odličnom Bosnom iz Mionice  rezutatom 2:1.

Gosti iz Mionice su nakon prvog poluvremena vodili sa 0:1 golom Doljančića (32’). Međutim, kalesijski fudbaleri u drugom poluvremenu sjajnom igrom preko Suljića (76’) izjednačili rezultat, da bi u u finišu susreta Barčić (90+4’) postigao pobjedonosni pogodak.

Bosna iz Kalesije je u prvom poluvremenu stvorila veliki broj prilika, ali je golman gostiju Prljača odbranio najmanje pet-šest stopostotnih prilika za gol. Redale su se šanse pred golom gostiju iz Mionice, od kojih su najbolje imali Ćivić (7,22’ i 37’), Kadić (10’ i 25), Mujanović (15’), Mehanović (18’), Barčić (39’) i Omerbegović (32’) ali je mreža Bosne iz Mionice ostala netaknuta.

Veliki broj propuštenih prilika domaćih kaznio je iskusni Doljančić (32’) koji je iz prve prave prilike pogodio mrežu kalesijskog drugoligaša.  Gosti iz Mionice su do kraja prvog poluvremena mogli postići i drugi pogodak ali je mladi Hasanović sjajnom intervencijom odbranio šut glavom Jahića (43’).

U nastavku susreta trener Bosne iz Kalesije Šefik Imamović je sve karte bacio u napad i u igru uveo sve raspoložive igrače, na koje je mogao računati, (Gazibegović, Nusret i Ibrahim Hidić, Brđanović i Suljić).

Izjednačujući pogodak postigao je Elvin Suljić (76’) , koji je zamijenio Tarika Omerbegovića. Najveći dio posla je odradio Adi Kadić koji je prošao nekoliko protivničkih igrača po lijevoj strani, proigrao Brđanovića, koji šalje upotrebljivu loptu na drugu stativu gdje se našao iskusni Elvin Suljić i pogodio za 1:1.

Nakon ovog pogotka domaći su nastavili vršiti pritisak na protivnički gol, a nagrada za sve propuštene prilike stigla je u sudijskoj nadonadi. Kadić je, iz slobodnog udarca uputio dobar centaršut u kazneni prostor gostiju, a ,nakon velike gužve, odbijena lopta dolazi do Barčića (90+4’) koji pogađa mrežu Bosne iz Mionice.

Prije pobjedonosnog pogotka golman Prljača je još jednom potvrdio golmanske kvalitete kada je sa dva-tri metra odbranio dobar šut glavom Nusreta Hidića.

Ovom pobjedom kalesijski fudbaleri su pokazali da, bez obzira na mladost i nedovoljno iskustva, mogu izdržati pritisak i savladati kvalitetnog protvnika, koji su u svojim redovima ima veliki broj kvalitetnih igrača.

Ljubitelji fudbala su danas na Gradskom sadionu u Kalesiji mogli uživati u pravoj prvenstvenoj utakmici, bez oštrih starova, u kojoj su obje ekipe prikazale dobru partiju, a domaći zasluženo osvojili sva tri boda.

                          Bosna Kalesija – Bosna Mionica 2:1 (0:1)

Kalesija- Gradski stadion. Gledalaca: oko 200. Sudija:  Aldin Delić (Banovići). Pomoćnici: Dževad Vrbić (Lukavac) i Kanita Baraković (Gračanica). Delegat: Mirnes Brkić (Lukavac). Žuti kartoni: Mehanović, Kadić i Hidić (Bosna K),  Nuhanović i Doljančić (Bosna M). Crvenih kartona nije bilo. Strijelci: 0:1 Doljančić (32’), 1:1 Suljić (76’), 2:1 Barčić (90+4).

Bosna Kalesija: Hasanović, Mehanović, Omerbegović (Suljić), Barčić, Mujanović (I.Hidić), Glogić (Gazibegović), Jahić (N.Hidić), Mešić, Kadić, Ćivić (Brđanović), Požegić. Trener: Šefik Imamović.

Bosna Mionica:  Prljača, Bistrić, Nuhanović, Ćosić, Zaketović (Muratović), Musić, Jahić, Djedović (Biberkić), Šerifović, Doljančić, Begović. Trener: Nermin Huseinbašić.   

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO