Petak, 26 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaDan Općine: Turniri u košarci,odbojci i šahu, biciklijada i koncert Armina  Muzaferije

Dan Općine: Turniri u košarci,odbojci i šahu, biciklijada i koncert Armina  Muzaferije

U povodu 23.maja Dana Općine Kalesija, Organizacioni odbor za obilježavanje bitnih datuma i događaja u saradnji sa Turističkom zajednicom i sportskim kolektivima i školama organizira niz aktivnosti.

Danas, u subotu 20.maja u sali MSŠ Kalesija sa početkom u 10:00 sati igra se turnir u košarci za pionire na kojem pored domaćeg Košarkaškog kluba „Bosna“ učestvuju i KK „Basket“ Živinice, KK „Zvornik“ iz Zvornika i KK „Dragons“ Tuzla.

Također, danas sa početkom u 11:00 sati planirano je svečano otvaranje novoizgrađenog trotoara koji povezuje dvije mjesne zajednice Raince Gornje i Raince Donje.

Sutra, u nedjelju 21.maja sa platoa ispred zgrade Općine Kalesija starta „Kalesijska biciklijada“ na kojoj će učešće uzeti veliki broj građana kako iz naše tako i iz sudjednih općina.

Također, u nedjelju u 09:30 sati planirano je odigravanje turnira za odbojkašice i odbojkaše, a pored domaćih OK i ŽOK Bosna učesvuju i OK „Silver Kings“ Srebrenik, ŽOK „Stars“ Živinice,  ŠO „Rainci Gornji“, OK „7-Lukavac“ iz Lukavca, OK „Čelik-Voley“ Zenica i OK „Libertas“ iz Zvornika.

Peti memorijalni šahovski turnir „Ibrahim Huremović i Dževad Ikanović“ igra se u ponedjeljak 22.maja u sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Bosanskog kulturnog centra „Alija Izetbegović“ Kalesija.

U utorak 23.maja u 09:00 sati učenici osnovnih i srednje škole trče „Kalesijski kros“, u 11:15 planirano je polaganje cvijeća na Centralno šehidsko spomen obilježje u 12:00 sati u prostorijama BKC-a bit će Svečana akademija dok će od 19:00 sati na platou za građane Kalesije biti organizovan koncert na kojem će nastupiti Armin Muzaferija.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO