Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaZanimljivostiHalid Bešlić otkrio koji megahit je završio kod Harisa Džinovića: Imao sam...

Halid Bešlić otkrio koji megahit je završio kod Harisa Džinovića: Imao sam nos za pjesme, ali tu nisam ozbiljno shvatio

Halid Bešlić je tokom gostovanja u emisiji “IN Magazin” na hrvatskoj Novoj TV otkrio nekoliko zanimljivosti. Bešlića očekuju koncerti u Varaždinu i Zagrebu, a otkrio je, između ostalog, koja je popularna pjesma Harisa Džinovića zapravo bila “njegova”.

Legenda narodne muzike oduvijek je znala prepoznati hit.

– Ja sam poznat po tome što kažu da imam dobar nos, kažu mi to kolege. Ja sam taj koji odabire, zadnja riječ je moja. Znao sam za svaku koja je bila hit da će biti hit, ali nisam znao koliku će snagu imati, da li će biti megahit – priča Bešlić.

No megahit “Muštuluk” ipak je prepustio Harisu Džinoviću.

– To je bila meni namijenjena pjesma, ali nisam je ja previše ozbiljno shvatio, nisam imao vremena da ju obrađujem, ali kad je pisana je , na meni je, autor je na mene mislio i meni to javio da je to moje, ali eto nije bilo suđeno – otkrio je Halid u “IN Magazinu”.

Suđena mu nije bila ni megauspješnica balkanske ikone Šabana Šaulića koja na Youtube danas broji više od 54 miliona pregleda.

– Šaban Šaulić je snimio pjesmu Žal, ta pjesma je kod mene bila, a ja sam imao ”Lavandu”. ”Lavandu” sam već bio upjevao, a apropo ”Lavande” nisam snimio ”Žal”, tako da je završila kod Šabana!” – ispričao je Halid.

No, kako Halid Bešlić ističe, ne žali ni za jednom pjesmom. Žali jedino što nije imao priliku snimiti duet s Kemalom Montenom.

– Imao sam želju dok je Kemo bio živ. Ja sam s Kemom bio ko brat i dogovorili se sve, samo čekali pjesmu da nam naiđe, da joj damo sarajevski štih, i nije naišlo, nije nam se dalo – ispričao je Bešlić za “IN Magazin“.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO