Subota, 4 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojen Nacrt budžeta općine Kalesija za 2024.godinu

Usvojen Nacrt budžeta općine Kalesija za 2024.godinu

Vijećnici Općinskog vijeća Kalesija su na 25.redovnoj sjednici usvojili Nacrt budžeta za iduću godinu u iznosu od 15.417 032 KM. Budžet u formi Nacrta za 2024.godinu je veći za 1,2 miliona maraka u odnosu na usvojeni Budžet iz 2023.godine, koji iznosi 14.146 092 KM.

Nacrt budžeta za 2024.godinu, nakon usvajanja, će biti upućen u javnu raspravu koja će trajati 20 dana, na kojoj će građani imati priliku iznijeti svoje mišljenje, prijedloge i sugestije.

Nakon obavljene javne rasprave Budžet će u formi prijedloga biti upućen na usvajanje Općinskom vijeću Kalesija.

Načelnik Sead Džafić je kazao da će Nacrt pretrpjeti razne kritike i izmjene prilikom javne rasprave. “Niti jedan projekat sa viših nivoa vlasti se ne može realizirati bez učešća općine Kalesija. Moramo imati na raspolaganju sredstva u budžetu kako bi mogli učestvovati na javnom pozivu. I ja sam zato da napravimo budžet u iznosu od 12 miliona, ali moramo planirati sredstva za javne pozive a viših nivoa. Budžet smo opteretili zbog povećanja vijećničkih paušala. Četvrti put raspisujemo tender za uređenje korita rijeke Gribaja. Niko se od izvođača nije javio na tender za izgradnju sportske dvorane. Također, niko se nije javio za izvođenje radova na ambulanti u Tojšićima”, rekao je načelnik Džafić.

ADMIR KARIĆ (NIP) – Imamo najlošije izvršenje budžeta u povijesti Kalesije. Zašto se niko ne prijavljuje na tendere? To mnogo govori. Kako se jave u Srebreniku, Živinicama u Tuzli, gdje su stalno u toku novi projekti. Ako ima neki projekat može se zakazati vanredna sjednica. Postoji razlog zašto se ljudi ne javljaju na javne pozicije na području općine Kalesija. Nemamo adekvatno punjenje budžeta.

POGLEDAJTE NACRT BUDŽETA OPĆINE KALESIJA ZA 2024.GODINU


VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO