Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeNakon jutarnje magle sunčano vrijeme

Nakon jutarnje magle sunčano vrijeme

Jutros je u Kalesiji prohladno jutro sa maglom. Temperatura zraka u Kalesiji u 6:30 sati iznosila je 4 stepeni celzija. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas se u Hercegovini očekuje pretežno sunčano. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu, 9.11.2022., preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom oblačnosti. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U četvrtak, 10.11.2022., sunčanije prije podne. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom. Očekuje se naoblačenje u drugom dijelu dana koje će usloviti kišu uglavnom na području Krajine. Vjetar slab, prije podne jugo, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA UTORAK, 8.NOVEMBAR

Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Moguća je pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom. U Hercegovini, uz ljepšu opštu sliku.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO