Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeVrijemeHladno i narednih dana u BiH

Hladno i narednih dana u BiH

Federalni hidrometeorološki zavod BiH objavio je vremensku prognozu za naredne dvije sedmice.

Sedmicu pred nama u Bosni i Hercegovini obilježit će hladnoće. Temperature zraka u planinskim krajevima spuštat će se i do – 20 stepeni. Negativne temperature izvjesne su i u većem dijelu Hercegovine. U Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će vedro, a u ostatku zemlje oblačno, pri čemu nije isključena pojava slabog snijega. Puhat će slab vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini umjerena bura koja će postepeno slabiti.
Jutarnje temperature zraka varirat će od -13°C do -7°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 2°C. Najviše dnevne temperature između -5°C i 2°C, na jugu zemlje do 5 stepeni. Temperature će za dane vikenda u jutarnjim satima biti nešto veće i kretat će u rasponu između -8 °C do 0°C, do 4°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne do 5°C u Bosni i 10 °C u Hercegovini.

U periodu od 13.02. do kraja prognoznog perioda prognozira se naoblačenje s padavinama. Početkom sedmice prognozira se kiša na području sjeverne Bosne i u Hercegovini. Snijeg je izvjestan u centralnoj Bosni. U drugom djelu sedmice preovladavat će stabilno s temperaturama nešto većim od prosjeka. Jutarnje temperature varirat će u rasponu između -4°C i 2°C u Bosni do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 0°C i 6°C u Bosni do 10°C u Hercegovini, navodi se u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO