Četvrtak, 7 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom kolovozu

BIHAMK: U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom kolovozu

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, u Konjicu (na skretanju za Orahovicu), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na graničnim prelazima na zapadu i sjeveru naše zemlje.

Zbog pravoslavnog Vaskrsa, na putevima u Bosni i Hercegovini zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO