Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini puteva u BiH

BIHAMK: Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini puteva u BiH

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnom prelazu Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Zbog obilježavanja Dana sjećanja, danas do 16 sati zatvoren je granični prelaz Gradina-Jasenovac.
Također, za teretna vozila preko 3,5 tone ukupne mase zabranjen je saobraćaj na sljedećim putnim pravcima:

  • Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica,
  • Bosanska Dubica-Draksenić-Bosanska Gradiška i
  • Bosanska Dubica-Prijedor.
POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno