Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOsnovano udruženje Kalesijaca u Sarajevu: Predsjednik prof. dr. Senad Softić, zamjenik prof....

Osnovano udruženje Kalesijaca u Sarajevu: Predsjednik prof. dr. Senad Softić, zamjenik prof. dr. Ahmet Alibašić

U petak, prvi dan Bajrama, u galerijskom prostoru kalesijskog BKC-a, održana je Osnivačka skupština udruženja Kalesijaca koji žive i rade u Sarajevu. Tačan naziv je Udruženje građana „Halisije“ Sarajevo i djelovat će na prostoru cijele BiH i izvan Bosne i Hercegovine.

Za predsjednika Udruženja izabran je prof. Dr. Senad Softić, guverner Centralne banke BiH, a za zamjenika prof. dr.  Ahmet Alibašić, profesor na Fakultetu islamskih nauka Sarajevo i direktor Centra za napredne studije Sarajevo.

Osim njih, članovi Upravnog odbora Udruženja još su mr. Alija Muminović, dr. Samir Vildić, Asmir Aljić, Fahrudin Sinanović i Miralem Huremović. Sinanović i Huremović su članovi Upravnog odbora kao osobe iz Kalesije koji će biti veza između Udruženja i Kalesije.

Između ostalih, ciljevi Udruženja je afirmacije svih kalesijskih vrijednosti i podrška razvoju Kalesije u svim oblastima rada i djelovanja.

Također, Udruženje će raditi i na okupljanju i umreževanju svih Kalesijaca izvan Kalesije, i onih u Bosni i u inozemstvu.

Za predsjednika Skupštine izabran je prof. dr. Sead Omerbegović.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO