Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHVečeras u BiH stižu prve hadžije

Večeras u BiH stižu prve hadžije

Prva grupa hadžija i hadžinica večeras će poletjeti avionom s aerodroma u Medini i njihov dolazak na Međunarodni aerodrom Sarajevo očekuje se oko 23.30 sati, javila je Mina.

Glavni vodič Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Izet-ef. Čamdžić podsjetio je na plan da sve hadžije nakon hadžskih obreda u Mekki po pet dana borave i u Medini, gradu Božijeg Poslanika.

– Večeras u domovinu putuje prva grupa koja je u Medinu doputovala 20. juna. Oni će napustiti hotel oko 14.00 sati i planirano je da sa medinskog aerodroma prema Sarajevu polete u 20.10 sati po lokalnom vremenu – kazao je Čamdžić.

Prema njegovim riječima, posljednja grupa iz Mekke u Medinu će doći 26. juna i prema Bosni i Hercegovini krenuti 1. jula, čime će biti ispunjen predviđeni plan.

– Tako ćemo okončati ovogodišnji hadž. Mogu reći da su sve hadžije dobro i zdravo u granicama očekivanim za ovo mjesto i obavljene hadžske obrede. Uzvišenom Bogu zahvaljujemo na svemu što smo postigli i nadamo se da ćemo sve naše hadžije u domovinu vratiti žive i zdrave – kazao je Čamdžić.

Od sutra, 26. juna, pa do 1. jula, planirano je da hadžije u Sarajevo dolaze sa po dva aviona dnevno, s polijetanjem iz Medine u jutarnjem terminu od 7.05 i večernjem od 20.10 sati.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno