Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU Tuzli održan Drugi kardiološki simpozij

U Tuzli održan Drugi kardiološki simpozij

U organizaciji Udruženja Dijabetes i srce TK, tokom vikenda u Tuzli je održan Drugi kardiološki simpozij na temu “Novosti iz kardiologije i kardiometaboličkog sindroma”.

Simpozij je održan u hotelu Grand Tuzla. Predavanja su bila organizovana u šest sesija tokom kojih su učesnicima prezentovane informacije o novim smjernicama i protokolima liječenja u skladu sa evropskim i američkim vodičima.

Ukupno 42 predavača kroz različite sesije uspjeli su prezentirati različite oblasti iz kardiologije i uticaja organskog sistema na srce i krvne sudove.

Ove godine na simpoziju su prezentirani Vodiči Evropskog kardiološkog udruženja (ESC) iz oblasti kardiomiopatije, srčane slabosti i akutnog koronarnog sindroma.

Predsjednik organizacionog odbora simpozija doc. dr. med. sc. Mirsad Selimović iskazao je zahvalnost svim učesnicima za podršku organizaciji i provođenju simpozija od čega najveću korist će imati pacijenti koji će dobiti priliku da budu tretirani po najboljim protokolima liječenja koji se nude u krugovima svjetske medicine.

Radio Feral/Tuzla info

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno