Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonZvanično pušten u rad CT-aparat u DZ Živinice

Zvanično pušten u rad CT-aparat u DZ Živinice

Ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović prisustvovala je danas zvaničnom puštanju u rad CT-aparata u JZU Dom zdravlja Živinice. Pacijenti koji gravitiraju živiničkom domu zdravlja od sada će lakše i brže imati mogućnost CT dijagnostike.

Prema riječima ministrice Bećirović: „Ovo je veliki doprinos jer će aparat, pored građana Živinica opsluživati i pacijente iz Kladnja i Banovića. To je na dobrobit prvenstveno pacijenata.“

„Kadrovski, prostorno i opremom smo obezbijedili da će naši sugrađani, kao i građani Kladnja i Banovića, moći CT dijagnostiku da završe u našem domu zdravlja“, rekao je ovom prilikom direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić naglasivši da će u početku novu instaliranu medicinsku uslugu u Živinicama plaćati  pacijenti,  ali da postoji mogućnost sklapanja ugovora za besplatne usluge sa Zavodom za zdravstveno osiguranje TK.

Nakon što je Federalno ministarstvo zdravstva izdvojilo oko 650.000 KM za nabavku CT aparata, Grad Živinice i menadžment Doma zdravlja uložili su dodatnih 300.000 KM za  prostor, opremu i prijem inženjera radiologije.

„Sa ulaganjem u JZU Dom zdravlja Grad će nastaviti i u narednom periodu. Ovakva i slična ulaganja su itekako uvertira za izgradnju Opće bolnice u Živinicama“, kazao je danas vršilac dužnosti gradonačelnika Živinica Began Muhić.

Prema riječima šefa Službe za radiološku i UZV dijagnostiku dr. Zaima Mušanovića, za sada će se na ovom aparatu raditi dijagnostika CT glave, mozga i kičme, koja će u narednom periodu itekako biti značajna za sve pacijente ali i medicinske radnike.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO