Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonVlada TK: Značaj pozitivnih primjera u društvu

Vlada TK: Značaj pozitivnih primjera u društvu

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović razgovarali su danas sa prof. dr. Elvisom Ahmetovićem, redovnim profesorom Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Bila je to prilika da profesoru Ahmetoviću čestitaju na izboru za dopisnog člana Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Odjeljenju tehničkih nauka te istaknu da Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo uočavaju ustrajnost i trud koji stoji iza predanog bavljenja naukom.

„Nauka treba da bude osnov razvoja našeg društva a Vlada TK želi biti partner u tom procesu“, kazao je ovom prilikom premijer Halilagić naglasivši značaj pozitivnih primjera.
Prema riječima ministra Omerovića upravo je prof. dr. Ahmetović „primjer uspjeha bez zakulisnih radnji a Tehnološki Fakultet Univerziteta u Tuzli nepravedno u sjeni“.

Prof dr. Ahmetović prezentovao je ovom prilikom neka od svojih iskustava i planova te naglasio da je bavljenje naukom životni moto a napredovanje u nauci rezultat dugogodišnjeg rada.

Dobitnik je nagrade za nauku u 2022. godini za značajno naučno dostignuće u području tehničkih nauka kroz niz naučnih radova koji čine cjelinu i doprinose proširenju postojećih naučnih spoznaja u oblasti hemijskog inženjerstva, sinteze i optimizacije toplinsko-integriranih mreža vode i integracije vode i energije u tehnološkim procesima.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO