Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonVlada TK: Stipendije za 115 talentiranih srednjoškolaca

Vlada TK: Stipendije za 115 talentiranih srednjoškolaca

Posebno nadarenih 115 učenika srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona potpisalo je danas ugovore za dodjelu stipendija  sa Ministarstvom obrazovanja i nauke TK.

Čestitavši učenicima i roditeljima ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović kazao je da su prije nekoliko sedmica također potpisani ugovori za nadarene osnovnoškolce i studente.

„To je 168 stipendija ukupno. Mi smo za ovu godinu izdvojili 500 000 KM za podršku nadarenim učenicima. Naš cilj je da kao Vlada podržimo nadarene učenike i da shodno tome oni doprinesu razvoju Bosne i Hercegovine kao jednu vrstu zahvalnosti što ih je ova država podržala u obrazovanju“ , kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

Kriteriji za dodjelu stipendija bio je uspjeh i postignuti rezultati u raznim aktivnostima a ne socijalni status, naglašeno je.

Melina Ibrahimović dobitnica stipendije i učenica 3. razreda Srednje medicinske škole Tuzla, čiji je prosjek ocjena 5,0, zahvalila je Vladi i Ministarstvu na prepoznatim rezultatima. „Za mene je ova stipendija veliki podsticaj da nastavim praviti još bolje rezultate i nadam se još uspješnijim ostvarenjima svih mojih ciljeva“, kazala je Ibrahimović.

„Veliko mi je zadovoljstvo da sam ovdje zato što mi je drago da se u našoj državi konačno prepoznao potencijal mladim ljudima i što konačno naša država obraća pažnju na to da finansira mlade ljude“, svoje je zadovoljstvo iskazao i 16. godišnji Bakir Selimović, učenik Gimnazije u Živinicama  koji je zahvaljujući svojim sposobnostima i marljivošću prošle godine završio dva razreda za jednu godinu i tako iz prvog prešao u 3. razred.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO