Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonUprava policije MUP-a TK: Apel vlasnicima oružja

Uprava policije MUP-a TK: Apel vlasnicima oružja

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona apeluje na nosioce vatrenog oružja da oružje drže savjesno, zaključano i odvojeno u sefovima, metalnim ormarima ili sličnom spremištu koje se ne može otvoriti alatom uobičajene upotrebe, tako da bude nedostupno neovlaštenim licima, a posebno djeci.

Obzirom da se  oružje i municija moraju čuvati u stambenom ili drugom odgovarajućem prostoru koji se nalazi u mjestu prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika oružja i municije, u narednom periodu Uprava policije će preduzeti sve mjere kako bi se neposrednom kontrolom na adresi prijavljenog prebivališta vlasnika oružja utvrdilo da li vlasnici drže oružje u skladu sa važećim propisima, tj. razdvojeno od municije i zaključano u sefovima, metalnim ormarima ili sličnim spremištima.

Vlasnicima oružja za koje se kontrolom utvrdi da oružje ne čuvaju na propisan način, oružje će biti privremeno oduzeto, te će biti pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakona o oružju i municiji Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz MUP-a TK.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO