Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonUpitna linija iz Tuzle ka Istanbulu zbog lošeg odziva putnika, moguća potpuna...

Upitna linija iz Tuzle ka Istanbulu zbog lošeg odziva putnika, moguća potpuna suspenzija

Grčka aviokompanija Lumiwings suspendovala je trenutnu prodaju avionskih karata za letove na liniji Tuzla – Istabul i obratno. Kako je potvrđeno za Klix.ba, razlog je izuzetno loš odziv putnika, a upitno je i poslijetanje prvog aviona koji je planiran za 5. mart ove godine.

Aviokompanija Lumiwings nedavno je dobila dozvolu Turske za uspostavu letova iz Tuzle ka Istanbulu, a polijetanje prvog aviona planirano je za 5. mart ove godine. Međutim, to je upitno zbog veoma lošeg odziva putnika. To je i razlog za trenutnom suspenzijom prodaje avionskih karata.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, za planiranih okvirno 15 linija dosad je prodato svega 120 karata, zbog čega se trenutno razmišlja o potpunoj suspenziji planiranih letova do 31. marta ove godine.

S druge strane, kako je Klix.ba ranije otkrio, grčka aviokompanija za prva dva mjeseca ove godine nije ostvarila rezultat koji je planiran na Međunarodnom aerodromu u Tuzli.

“Januar i februar općenito nisu popularni mjeseci za letove, ali Lumiwings nijedan let nije otkazao. Avion je uspješno operirao, a odziv putnika je mogao biti znatno bolji. On nije bio onakav kakvim se očekivalo i kakvim su svi parametri pokazivali od interesovanja putnika. Destinacija ka Stockholmu, koju smo mi imali i ranije u proteklom periodu je imala najlošiji odziv putnika, ali i sve one nove koje smo uveli nisu na zadovoljavajućem nivou”, kazao je ranije za Klix.ba direktor tuzlanskog aerodroma Dževad Halilčević.

Inače, Lumiwings je od Tuzlanskog kantona dobio subvenciju u iznosu od dva i po miliona konvertibilnih maraka. Ova aviokompanija ocijenjena je najpovoljnijom na javnom pozivu, a u decembru prošle godine, kada su i uspostavili poslovanje iz Tuzle, ostvarili su prilično dobar rezultat, koji je obećavao kvalitetno poslovanje u 2024. godini.

Klix

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO