Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU Tuzlanskom kantonu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U Tuzlanskom kantonu obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine predstavnici Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona zajedno sa brojnim delegacijama položili su cvijeće i odali počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona činili su ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović, ministrica zdravstva Dajana Čolić, ministrica kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović, ministar za boračka pitanja Zoran Blagojević, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Mirsad Muhamedbegović, ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić i ministrica pravosuđa i uprave Senada Dizdarević.

Iskoristivši priliku da svim građanima Bosne i Hercegovine čestita praznik predsjednik Skupštine TK Žarko Vujević je kazao da „samo zajedničkim snagama možemo ostati na onim tekovinama koje su vijećnici ZAVNOBIH-a ovog dana ‘43. godine ostavili u svojoj dekleraciji koju bi sada svaki dobronamjeran čovjek potpisao. ZAVNOBIH je temelj državnosti Bosne i Hercegovine i tako treba da ostane“, rekao je Vujević.

Čestitkama se pridružio i ministar za boračka pitanja Blagojević naglasivši činjenicu da „i sam broj godina ukazuje na važnost novog rodnog lista koji je država Bosna i Hercegovina dobila prije 79 godina“.

Nakon polaganja cvijeća održana je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO