Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće, poplavljeno 15 stambenih objekata

U Čeliću proglašeno stanje prirodne nesreće, poplavljeno 15 stambenih objekata

Nakon obilnih padavina došlo je do izlijevanja rijeka u naselja i na saobraćajnice u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Najteža je situacija u Općini Čelić (FBiH) i mjesnoj zajednici Koraj (Općina Lopare u RS). U Čeliću je poplavljeno 15 stambenih objekata, a sinoć je proglašeno stanje prirodne nepogode uzrokovane poplavama.

Na području Grada Živinice rijeka Spreča se izlila iz korita u nekoliko naselja uzrokujući plavljenje zemljišta i saobraćajnica. Najviše su pogođena naselja Strašanj, Repuh i Gračanica.

Na području općine Kalesija  poplavljen je podvožnjak prema Jelovom Brdu i Gojčinu. Saobraćaj od Kalesije prema Jelovom Brdu i Gojčinu se odvija preko pružnog prelaza u Prnjavoru.

Raste nivo potoka i rijeka na području Tuzlanskog kantona, usljed velike količine padavina, ali je stanje pod kontrolom, rekao je kasno sinoć vršilac dužnosti direktora Kantonalne uprave Civilne zaštite Zoran Jovanović.  

Prema njegovim riječima, na području Čelića ugroženo je nekoliko objekata, ali nema opasnosti po ljudske živote. On je naveo da za sada nema klizišta i dodao da se ne zna šta će biti u narednom periodu ako kiša bude padala dosadašnjim intenzitetom.

“Imamo stalnu komunikaciju sa svim službama civilne zaštite u 13 opština i gradova Tuzlanskog kantona”, rekao je Jovanović i naglasio da su pripadnici civilne zaštite na terenu i prate situaciju.

Područje Tuzle, Gradačca, Živinica, Lukavca i Kalesije jučer je u poslijepodnevnim satima zahvatilo je nevrijeme praćeno kišom i ponegdje jačim udarima vjetra.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO