Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSvečano otvorene nove prostorije obdaništa u Gradačcu

Svečano otvorene nove prostorije obdaništa u Gradačcu

Svečanosti otvaranja novih prostorija JU Dječije obdanište „Kolibri“ u Gradačcu prisustvovali su danas, u ime Vlade Tuzlanskog kantona, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović.

Projekat proširenja prostornih kapaciteta predškolske ustanove ukupne vrijednosti od oko 215 hiljada KM zajedno su finansirali Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obrazovanja i nauke TK, Grad Gradačac i sama predškolska ustanova vlastitim sredstvima.

 Naglasivši da će proširenje kapaciteta predškolskog odgoja i obrazovanja u Gradačcu roditeljima olakšati brigu oko smještaja djece u radnom vremenu, ministar Omerović je kazao da je istovremeno omogućen i kvalitetniji prostor za korisnike ustanove.

„Radimo na poboljšanju kvaliteta i uslova u kojima borave naša djeca. Znamo da je interesovanje za mjesta u predškolskim ustanovama veliko te shodno tome mi podržavamo i radimo na proširenju dnevnih boravaka u osnovnim školama kako bismo malo rasteretili predškolske ustanove“, kazao je ovom prilikom ministar Omerović.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO