Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSvečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Svečana akademija povodom Dana državnosti BiH

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Univerzitet u Tuzli, Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, JU OŠ „Brčanska Malta“ Tuzla i JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla organizovali su danas  svečanu akademiju obrazovnih institucija povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prema riječima ministra obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmeda Omerovića akademija je obuhvatila cijeli spektar obrazovanja.

„Druga je godina kako organizujemo ovu akademiju i cilj nam je da naše učenike naučimo da se za Bosnu i Hercegovinu vrijedi boriti i da kroz različite umjetničke performanse obilježimo Dan državnosti i u ovom segmentu učestvuju svi, od osnovnog, preko srednjeg do visokog obrazovanja“ kazao je ministar Omerović.

Naglasivši da je riječ o  posebnom datumu rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić je rekla da je „Dan državnosti naše jedine domovine prilika  da ga obilježimo na prigodan i dostojanstven način kao i do sada. Svečana akademija obrazovnih institucija naš je mali doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma“, kazala je rektorica Hadžigrahić.

Akademiju su učešćem uveličali Gudački kvartet Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla, Akademija dramskih umjetnosti Tuzla te učenici Gimnazije „Meša Selimović“ i Osnovne škole „Brčanska Malta“ čija je učenica  Ajna Salkić kazala da je taj dan za nju nešto posebno i da joj veoma mnogo znači što je dio svečanosti.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO