Četvrtak, 28 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSrednjoškolci u TK će dobiti po 300 KM za pripremu odlaska na...

Srednjoškolci u TK će dobiti po 300 KM za pripremu odlaska na maturu

Svršenici srednjih škola u Tuzlanskom kantonu ove godine će dobiti novčanu pomoć u iznosu od okvirno 300 KM, koju će iskoristiti za svoju pripremu odlaska na maturu. Simboličan je to znak pažnje Vlade TK za uspješan kraj i sretan novi početak.

Završetak srednje škole iziskuje i izdvajanja značajnih finansijskih sredstava, kako za odlazak učenika na ekskurziju, ali i pripremu za maturalnu zabavu.

Uvidjevši da veliki broj roditelja ima poteškoće u tom segmentu, novi saziv Vlade Tuzlanskog kantona na čelu s premijerom Irfanom Halilagićem za sve svršenike srednjih škola odlučio je pripremiti poseban poklon.

“Kao član tima koji je radio na izradi programskih mjera nove Vlade TK predložio sam da se od ove godine maturantima, odnosno svršenicima srednjih škola pomogne u vidu maturalnog poklona koji je simbolično nazvan: ‘za uspješan kraj i sretan novi početak’. Ova ideja je prihvaćena i postala je sastavni dio ekspozea mandatara za sastav nove Vlade TK, a na kraju i mjera za realizaciju”, kazao je za Klix.ba Midhat Čaušević, koji je radio na izradi programskih mjera Vlade TK.

Kako bi se navedena mjera mogla implementirati potrebno je izvršiti izmjenu Zakona o srednjem odgoju i obrazovanju TK.

“Izvršene su sve neophodne pripreme i vrlo brzo se očekuje početak implementacije navedene mjere”, dodao je Čaušević.

U Tuzlanskom kantonu trenutno je evidentirano približno tri hiljade maturanata, a ukupna novčana sredstva u iznosi od skoro milion KM će biti osigurana kroz prvi naredni rebalans kantonalnog budžeta.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO