Petak, 29 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSaradnja u razvoju turizma na području Majevice

Saradnja u razvoju turizma na području Majevice

O planovima i već pokrenutim aktivnostima za razvoj turizma na području Majevice razgovarao je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović sa šefom Terenskog ureda Tuzla Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Damirom Gnjidićem i službenicom u Misiji Milanom Memić.

„Raduje me da su već vidljivi rezultati zajedničkih napora“, kazao je ministar Bećirović naglasivši da će podržati projekat koji će dati priliku za razvoj turizma u malim općinama na području Majevice te najavio aktivno učešće resornog Ministarstva u narednim danima. 

Predstavivši projekte koje su pokrenuli sa 5 općina na području Majevice Gnjidić je kazao da je fokus Misije OSCE-a bila saradnja u oblasti ruralnog turizma i razvoj zajednica koje imaju probleme nerazvijenosti, nezaposlenosti i odlazak ljudi.

„Fokusirali smo se na male zajednice koje dijele iste probleme. Općine Sapna, Teočak, Čelić, Ugljevik i Lopare su male i nerazvijene i ujedinjene mogu lakše iskoristiti potencijale koje ima ovaj kraj“, kazao je ovom prilikom Gnjidić istaknuvši da im je „vitalni interes vratiti ljudima nadu“.

 Neke od aktivnosti za koju su već obezbijeđena sredstva njemačke vlade u visini od 9 miliona KM je i deminiranje ovog kraja kao i saradnja zajednica na zaštiti sredine na sistematičan način kroz upravljanje otpadom, rečeno je ovom prilikom.

Sastanku je prisustvovala i sekretar ministarstva Azra Gavranović.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO