Ponedjeljak, 22 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOdržan radni sastanak sa predstavnicima ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport...

Održan radni sastanak sa predstavnicima ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona

Predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona na čelu sa ministrom Damirom Gazdićem, te predstavnikom Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona Benjaminom Bajrektarevićem i Irfanom Kasumovićem održali su radni sastanak sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport   Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Mušijom.

Na sastanku se razgovaralo o mogućnosti međukantonalne i interresorne saradnje u oblasti kulture i podizanja nivoa svijesti o razvoju kulture na oba kantona i šire. Također se razgovaralo i o mogućnostima obilježavanja ,,Dana evropskog nasljeđa“ u cilju približavanja kulturne baštine građanima i podizanju  svijesti o njenoj višestrukoj vrijednosti.

Dani naslijeđa se organiziraju u 50 država potpisnica Evropske konvencije  o kulturi svake godine u septembru. Cilj povezivanja dva kantona je ohrabrivanje i podsticanje mlađih generacija da budu maksimalno uključeni u očuvanje kulturne baštine. Podsticanjem većeg inetresa za zajedničku historiju kreirat će se ozračje koje će dodatno stimulirati shvatanje bogatog mozaika kulture naših prostora.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO