Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonSaniran krov JU Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ u Gračanici

Saniran krov JU Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ u Gračanici

Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i savjetnik premijera TK Rahim Gadžić posjetili su JU Gimnazija „Dr. Mustafa Kamarić“ u Gračanici kako bi se uvjerili u rezultate sanacije krova školskog objekta koji je stradao u nevremenu ovog ljeta. Za rekonstrukciju krova Vlada Tuzlanskog kantona je iz budžetske rezerve odobrila oko 28.000 KM.

„Škola je uspjela da provede proceduru koja je predviđena zakonom o javnim nabavkama i evo sa zadovoljstvom možemo konstatovati da je do početka nove školske godine sve završeno i da su učenici mogli da uđu u čiste prostorije“, kazao je resorni ministar Omerović.

Blagovremenom reakcijom zaposlenika škole spašena je oprema kabineta engleskog i bosanskog jezika i informatike koja se koristi u nastavnom procesu. Posebnu zahvalnost kolegama koje su se odazvale pozivu spašavanja opreme danas je izrazila direktorica Gimnazije Minka Kurtović.

Prisjetivši se detalja direktorica Kurtović je naglasila da veliku zahvalnost za brzu obnovu školskog krova duguje premijeru Irfanu Halilagiću, savjetniku Gadžiću i ministru Omeroviću.

„U kratkom roku, do 31. avgusta uspjeli smo sve staviti u funkciju, odnosno vratiti stari sjaj našoj Gimnaziji, jer je ona poznata kao mjesto ugodnog življenja. Osim onoga što doživljavaju na nastavi kroz nastavni plan i program, učenici vole boraviti u našoj školi jer je ona lijepa, čista i uređena“, kazala je direktorica Kurtović.

Današnja posjeta bila je i prilika za sumiranje rezultata koje škola ostvaruje u odgojno-obrazovnom radu.

„Mi snažno podržavamo gimnazije. Ovo je jedna od gimnazija koja je imala veći broj upisanih učenika u novoj školskoj godini. I u tom kontekstu moram izraziti svoje zadovoljstvo. Pružat ćemo i dalje podršku i ovoj ali i drugim školama u što kvalitetnijem izvođenju nastave. Znamo da postoje poteškoće i oštećenja i u drugim školama te ćemo pronalaziti mehanizme da ih rješavamo“, kazao je ministar Omerović.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO