Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonPoplavljene glavne saobraćajnice u Tuzli

Poplavljene glavne saobraćajnice u Tuzli

Obilnije kišne padavine koje su nastale na području Tuzlanskog kantona u poslijepodnevnim satima stvorile su probleme učesnicima u saobraćaju.

Područje Tuzle, Gradačca, Živinica, Lukavca i Kalesije u poslijepodnevnim satima zahvatilo je još jedno nevrijeme praćeno kišom i ponegdje jačim udarima vjetra. Saobraćajnice su se za veoma kratko vrijeme našle pod vodom.

Na pojedinim dijelovima saobraćanje je bilo onemogućeno skoro u potpunosti te su vozači sa svojim automobilima ostali na jednom mjestu do stabilizacije prilika.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Nažalost, očekivano, glavne tuzlanske saobraćajnice za veoma kratko vrijeme su u potpunosti potopljene, a to je slika koja se nerijetko viđa u ovom gradu. Razlog su loši odvodi koji ne mogu primiti velike količine vode.

U vrijeme obilinijih kišnih padavina dogodila se i saobraćajna nesreća na putu Tuzla – Kalesija, u mjestu Babajići. Učestvovala su dva automobila, a informacije o povrijeđenim osobama trenutno nisu dostupne u policiji.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

Iz Civilne zaštite nam je potvrđeno da do plavljenja objekata na svu sreću nije došlo.

Kako smo ranije objavili, Agencija za vodno područje rijeke Save je upozorila na moguće bujične poplave u slivovima Krivaje, Spreče, Usore, Tinje, Une i Sane.

Upozorenje se odnosi na područja općina u Zeničko-dobojskom kantonu, Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu. Pozvali su nadležne institucije da prate situaciju na terenu, postupaju s ovlaštenjima i provedu mjere zaštite od poplava.

(Klix)

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO