Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonPokrenuta incijativa za opoziv načelnika Banovića Bege Gutića iz SDA

Pokrenuta incijativa za opoziv načelnika Banovića Bege Gutića iz SDA

U Općinskom vijeću Banovići pokrenuta je incijativa za opoziv načelnika Bege Gutića iz Stranke demokratske akcije (SDA), potvrđeno je za Faktor.

– Incijativa za smjenu sa 14 potpisa vijećnika stigla je predsjedavajućem Općinskog vijeća. Među tih 14 potpisa su i dva vijećnika SDA – potvrdio je Gutić za Faktor.

Općinsko vijeće Banovići broji 25 vijećnika, pa je za usvajanje incijative potrebno 13 glasova. Do sada je većinu koja je brojala 13 vijećnika predvodila SDA, što znači da ukoliko dva vijećnika glasaju za incijativu o opozicu Gutića, uslijedit će referendum.

– Obavit ćemo razgovore sa dva vijećnika SDA da vidimo o čemu se radi, čime su nezadovoljni. Ukoliko u Općinskom vijeću bude potrebne većine da se usvoji incijativa o opozivu, posljednja riječ ipak pripada građanima koji će odlučivati na referendumu – zaključio je Gutić.

Incijativu za opoziv potpisalo je 11 vijećnika Pokreta demokratske akcije (PDA), jedan vijećnik Naroda i pravde (NiP) te dva vijećnika SDA Nermin Kovačević i Adnan Okanović. Predsjedavajući Vijeća dužan je sazvati sjednicu, a rokovi za to su kratki, tako da bi sjednica mogla biti održana možda već do kraja ove sedmice.

(Faktor)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO