Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonPočinju letovi iz Tuzle za Istanbul, već od danas moguće kupiti karte

Počinju letovi iz Tuzle za Istanbul, već od danas moguće kupiti karte

Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) potvrdio je danas da aviokompanija Lumiwings, prvi put uspostavlja avioliniju za Istanbul. Prvi let iz Tuzle za Istanbul planiran je za 5. mart ove godine.

– Planirani letovi će se obavljati dva puta sedmično, utorkom i nedjeljom, a zainteresirani putnici već od danas, na web stranici kompanije Lumiwings, mogu kupiti karte po promotivnoj cijeni od 51 euro u jednom smjeru – navodi se u saopćenju iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Ovim je ispunjeno još jedno od datih obećanja za uspostavu direktne redovne linije iz Tuzle za Istanbul, dodaju u saopćenju, čime Međunarodni aerodrom Tuzla širi mrežu atraktivnih destinacija na koje se može putovati iz tuzlanske zračne luke.

Podsjećamo, uz novouspostavljenu liniju za Istanbul u Turskoj, tokom trenutno aktivnog zimskog reda letenja sa Međunarodnog aerodroma Tuzla putnici mogu putovati i za Memmingen, Dortmund i Saarbrucken u Njemačkoj, Halmstad i Stockholm (Skavsta) u Švedskoj, Esbjerg u Danskoj, Maastricht u Holandiji te Basel (Mulhouse) u Francuskoj/Švicarskoj.

Faktor

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO