Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOtvorena nova školska fiskulturna sala u Gornjim Pascima

Otvorena nova školska fiskulturna sala u Gornjim Pascima

U područnoj školi u Gornjim Pascima danas je otvorena novoizgrađena fiskulturna sala, a svečanom otvorenju danas su prisustvovali premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović. Za realizaciju ovog projekta, koji će u značajnoj mjeri unaprijediti cjelokupni obrazovni proces u Školi, Vlada Tuzlanskog kantona je u proteklom periodu izdvojila oko 500.000 KM.

„U skladu sa našim mogućnostima nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiranje u obrazovni proces je najbolja investicija, a naše zadovoljstvo je kada smo u prilici da pomognemo. Vlada Tuzlanskog kantona je tokom prošle godine pokrenula investicijske projekte ukupne vrijednosti oko 46 miliona KM, a oko 1/3 od tog iznosa, ili oko 13 miliona se odnosi na kapitalne projekte u oblasti obrazovanja. Ove godine također nastavljamo istim smjerom, a očekujemo da sve te investicije za rezultat u konačnici imaju kvalitetnije uslove za školovanje, unaprjeđenje obrazovnog procesa, a time i bolji transfer znanja sa nastavnika na učenike“, rekao je danas premijer Halilagić.

Kako je danas rečeno ovu školu pohađa oko 170  učenika od prvog do devetog razreda, a nova fiskulturna sala omogućit će im znatno bolje uslove za rad, ali i pravilan rast i razvoj.

 „Danas, u doba digitalnih tehnologija, djeca su, nažalost, sve više okrenuta ekranima, a sve manje ih privlače fizičke aktivnosti koje su neophodne za ispravan rast i razvoj. Izgradnjom ove fiskulturne sale pružamo učenicima savremene uslove za izvođenje nastave tjelesnog vaspitanja, i stvaramo preduslove da ovdje načine svoje prve sportske korake. S druge strane fiskulturna sala omogućit će nastavnicima i iz drugih predmeta da ovaj prostor kreativno iskoriste i za pripremu različitih oblika kulturno – zabavnih manifestacije i razvoj kreativnih sposobnosti učenika ove škole“, riječi su ministra obrazovanja i nauke Ahmeda Omerovića.

Direktor Osnovne škole „Pasci“, kojoj kao matičnoj školi pripada i Područna škola Gornji Pasci, Elvir Fejzić se zahvalio premijeru i resornom ministru, te cjelokupnoj Vladi Tuzlanskog kantona na značajnom povećanju ulaganja u oblast obrazovanja, te prepoznavanju potreba škola. Također posebne riječi zahvale danas su upućene i poslanicima u Skupštini Tuzlanskog kantona, sa akcentom na Smaju Mandžića, Lejlu Vuković i bivšeg poslanika u Skupštini TK, a sada zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Midhata Čauševića.

Učenici škole su sa svojim nastavnicima priredili danas i kratki kulturno-zabavni program, a njihove dobre ocjene bit će najbolji oblik zahvale za realizaciju kapitalnih projekata u obrazovanju.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO