Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOpremanje policije u TK: Četiri transportera na putu za Tuzlu, uskoro ponude...

Opremanje policije u TK: Četiri transportera na putu za Tuzlu, uskoro ponude za nabavku dugih cijevi

Oklopni transporteri koje je kupila Uprava policije MUP-a Tuzlanskog kantona sastavljeni su u Kanadi i toku je njihov transport u Bosnu i Hercegovinu, potvrdio je za Faktor Hajrudin Mehanović, kantonalni ministar unutrašnjih poslova.

Radi se o četiri policijska transportera “senator” kanadske kompanije Roshel.

– Sve potrebne dozvole su još ranije pribavljene i u toku je transport iz Kanade, koji se obavlja brodom. Transporteri se koriste u situacijama narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i razlikuju od onih koje koristi vojska – pojasnio je Mehanović.

Ukupna cijena četiri transportera iznosi 4,4 miliona KM plus PDV. Vozila imaju osam sjedišta i protivbalističku zaštitu druge kategorije, što znači da ih ne može probiti metak kalibra 7,62 milimetra.

Pored nabavke transportera u toku je i tender za nabavku dugih cijevi, u kojem je završena prva faza.

– Kada je riječ o nabavci dugih cijevi, tri firme prošle su prvu fazu tendera u kojoj se pokazalo da ispunjavaju uvjete za nabavku. Mislim da ove sedmice istječe rok za dostavljanje ponuda po specifikacijama Uprave policije – kaže Mehanović.

On dodaje da je u toku i nabavka pištolja za 200 kadeta, koji će naredne sedmice biti upućeni na Policijsku akademiju u Sarajevo.

Autor: Roshel.ca

Faktor

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO