Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOdržano državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnoj košarci

Održano državno prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnoj košarci

U tehničkoj organizaciji KSS “Sunce” u Tuzli održano Prvenstvo Specijalne olimpijade BiH u inkluzivnoj košarci na kojem su nastupile ekipe “Osmijeh nade” iz Kalesije, “Vrati mi osmijeh” iz Živinica, Zavod Pazarić, Zavod Drin i KSS Tuzla.

Još jedan poseban inkluzivni događaj okupio je u Tuzli veliki broj učesnika i pokazao da kroz kvalitetne projekte možemo pružiti jednake šanse svima i omogućiti aktivno bavljenje sportom i takmičenje osobama sa poteškoćama.

“Današnji događaj još je jedna od aktivnosti Specijalne olimpijade BiH u koju su uključeni treneri, edukatori i stručnjaci iz svih oblasti koji svakodnevno rade sa osobama sa poteškoćama i omogućavaju im akitvno bavljenje sportom. Današnje prvenstvo je u Tuzli okupilo ekipe iz nekoliko zavoda i udruženja i još jednom pobijedilo sve predrasude” – istakla je Kada Delić Selimović direktorica Specijalne olimpijade BiH. Na današnjem državnom prvenstvu u inkluzivnoj košarci postignuti su sljedeći rezultati:

U prvoj diviziji prvoplasirana je ekipa Zavoda “Drin”, a drugoplasirana ekipa KSS ” Sunce”. U drugoj diviziji najbolja je bila ekipa “Vrati mi osmijeh” Živinice, druga je bila ekipa JU Zavod Pazarić, a treća “Osmijeh nade” iz Kalesije.

Ovim takmičenjem zvanično je počelo i obilježavanje Evropske sedmice košarke u organizaciji Specijalne olimpijade BiH.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO