Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiCrna hronikaOdržana komemoracija i klanjana dženaza Samiru Kamenjakoviću

Održana komemoracija i klanjana dženaza Samiru Kamenjakoviću

Povodom iznenadne smrti gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića danas je u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra održana komemoracija u znak sjećanja na uspješnog prvog čovjeka Grada Živinice.Komemoracija je počela odavanjem počasti učenjem fatihe i minutom ćutnje, a potom je glumac Elmir Krivalić pročitao stihove gradonačelnikove pjesme „Ja čovjek nepoznat“.

„Ja čovjek nepoznat nekim gradom
U kome gomila ljudi nekamo šeta
Postajem
Svog sopstvenog cilja neizbježna meta.
Osjećam, vdim, likujem,
Odlazim, dolazim, nestajem…

Potom su prisutni upoznati s biografijom gradonačelnika, te proglašenju trodnevnog Dana žalosti.Bliski saradnik, sekretar gradske uprave Suvad Butković biranim riječima oprostio se od gradonačelnika Kamenjakovića:

„Njegovim odlaskom izgubili smo svi.Neizmejrni su rezultati koje je postigao.Svima je pomagao i to je čovjek koji ne zna povositi ton.Ostavlja nas u vijeme kada nam je bio najportrebniji, ali ostavlja nam sve svoje zadatke u amanet da mi to uradimo tamo gdje je on stao!Otišao je najbolji od nas“.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić je govorio o velikoj posvećenosti svom poslu od strane gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića.

„Bezborj puta sam svjedočio koliko je bio posvećen svima nama, svom gradu, Bosni i Hercegovini.Poseban pietet imao je prema šehidima i poginulim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.Nažalost, ostavio je mnogo nedovršenih poslova koje ostavi nama u amanet da ih provedemo.Svima će naš gradonačelnik ostati upamćen po dobrim djelima koje je činio“.

Da je gradonačelnik Kamenjakvić bio vizionar kada je u pitanju razvoj poduzetništva podsjetio nas je predsjednik Udruženja poslodavaca Grada Živinice Zijad Selimović:

„Imao sam privilegiju i čast sarađivati s našim gradonačelnikom i nije bilo teško uvidjeti da je on,ustvarim, dao veliki doprinos razvoju realnog sektora.Bio je vizionar koji je proširio poslovne zone i omogućio ubrzan razvoj cijelog područja Grada Živinice.Od njega smo učili i takve ljude majke rijetko rađaju.Zato kažem da odlazak našeg dr.Samira Kamenjakovića je veliki gubitak za Bosnu i Hrercegovinu“.

Ratni komandant Mevludin Bešić je podsjetio o učešću gradonačelnika u odbrani BiH tokom odbrambeno oslobodilačkog rata:

„Iako je tada bio veoma mlad, Kamenjaković je bio u prvim borbenim redovima za odbranu Bosne i Hercegovine.Obišao je mnoga ratišta, a kada je preuzeo funkciju gradonačelnika davao je podršku udruženjima boračkih organizacija Grada Živinice“.

Nakon održane komemoracije kolone automobila kretale su se u pravcu Donje Lukavice, gdje je obavljena dženaza uvaženom gradonačelniku dr.Samiru Kamenjakoviću.Na dženazi je bilo prisutno na hiljade poštovalaca lika i djela ovog velikog čovjeka, piše Živinice.ba

Podsjećamo, gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković je preminuo sinoć (subota, 11.mart) u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Iza njega su ostali majka, supruga, dvije kćerke, sin, sestra i brojni drugi.

Samir Kamenjaković je bio gradonačelnik Živinica od 2016. godine.

Povodom smrti gradonačelnika dr.Samira Kamenjakovića u Živinicama je proglašena trodnevna žalost , 12., 13. i 14. mart 2023. godine (nedjelja, ponedjeljak i utorak).

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO