Subota, 27 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOdređen pritvor mladiću koji je demolirao policijski auto pa policiji prijetio bombom

Određen pritvor mladiću koji je demolirao policijski auto pa policiji prijetio bombom

Bešir Velagić iz Gradačca završio je u jednomjesečnom pritvoru, nakon što je prije nekoliko dana u tom gradu prvenstveno divljao na policijskom automobilu, a zatim prijetio da će na policajce baciti bombu, koje je u konačnici povrijedio.

Općinski sud u Gradačcu prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Bešira Velagića (21) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da je počio krivično djelo oštećenje tuđe stvari u stjecaju sa sprečavanjem službene osobe u vršenju službene radnje.

“Velagić je osumnjičen da je 30. maja 2024. godine oko 19 sati u Gradačcu, na parkink prostoru ispred Policijske uprave Gradačac, čekićem ‘macola’ više puta udario policijsko vozilo po staklima i limu, razbio vjetrobransko staklo, te se popeo na krov vozila i agresivno skakao čineći i dalju štetu na vozilu”, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Nakon što su mu prišli policijski službenici i glasno naredili da prestane uništavati vozilo, počeo je prijetiti policajcima i pokušao da siđe sa vozila kako bi se obračunao sa policijskim službenicima.

“Tada je propao kroz razbijeno zadnje vjetrobransko staklo u gepek vozila. Kada su ga policajci izvukli iz vozila pružio je aktivan otpor i rukama i nogama udarao policajce koji su ga nakon toga stavili pod kontrolu”, istaknuli su iz Tužilaštva TK.

Velagić je odmah lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su istražitelji OKP PU Gradačac osumnjičenog, uz izvještaj o počinjenom krivilnom djelu, predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Klix.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno