Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOdluka vijeća u Tuzli se neće svidjeti vozačima: Nema više besplatnog parkiranja...

Odluka vijeća u Tuzli se neće svidjeti vozačima: Nema više besplatnog parkiranja nedjeljom

Gradsko vijeće Tuzle na posljednjoj sjednici je donijelo odluku koja se zasigurno neće svidjeti vozačima. Naime, na nekoliko parking mjesta naplata parkiranja vozila će se vršiti i nedjeljom, što dosad nije bio slučaj.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzle našao se i prijedlog kojim će se izmjeniti važeća odluka o javnim parkiralištima na području grada.

Kako je istaknuto tokom sjednice, prema odluci Gradskog vijeća Tuzle, još 2017. godine za parkirališta Jezero Zapad i Jezero Istok uvedena je naplata i nedjeljom od prvog juna do prvog septembra.

Ove će godine, osim navedena dva, još neka tuzlanska parkirališta uvesti naplate nedjeljom, a gravitiraju kompleksu panonskih jezera.

Riječ je o lokalitetu koje je nedavno renovirano, odnosno takozvanoj “Kajmak stanici”, na Trgu Slobode te u Atik Mahali.

Inače, Tuzla je grad koji ima jedne od najjeftinijih cijena parkinga. U zavisnosti od lokaliteta, parking prostori su podijeljeni u tri zone, odnosno nulta, prva i druga. Svaki vozač u zavisnosti od zone po satu mora izdvojiti pedeset feninga, marku ili dvije.

Plaćanje se vrši putem ubacivanja novca u aparat predviđen za to, nakon čega vozač dobija račun koji postavlja na vidljivo mjesto u automobilu ili SMS-porukom, odnosno posredstvom mobilne aplikacije.

Za one koji ne plaćaju parking, ekipa Javnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije, stavlja takozvanu kandžu na jedan od pneumatika, čime vrše blokiranje vozila. Uklanjanje blokade se vrši uz plaćanje propisane kazne.

Klix

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO