Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonOdliv članstva u Stranci za BiH u Tuzlanskom kantonu

Odliv članstva u Stranci za BiH u Tuzlanskom kantonu

Kompletan Gradski savjet Stranke za BiH Živinice napustio je ovu stranku. Među njima su dva poslanika u Skupštini TK Asmir Hasić i Emir Salihović, ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okoliša TK Anela Ajšić, te četiri vijećnika u Gradskom vijeću Živinice. Iz stranke je istupio i Zoran Jovanović, vijećnik u GV Tuzla, te Mehmed Bikodušić, gradski vijećnik u Lukavcu koji je i predsjednik GO SBiH Lukavac.

Iz GS SBiH Živinice istupilo je i kompletno članstvo, dok u Lukavcu oko 80 posto članova napušta ovu stranku. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, Stranka za BiH od danas prestaje biti parlamentarna u Skupštiini i u gradskim vijećima Živinice, Lukavac i Tuzla. Članovi koji su napustili stranku, od danas će djelovati kao nezavisni poslanici i gradski vijećnici.

“Razloga je mnogo od nepoštivanja izbornih rezultat te mnogo drugih stvari ali mi nećemo puno detaljisat, ostat ćemo u okvirima dostojanstva i reći da ovakvo rukovođenje i ponašanje vrha stranke prema najboljem GS SBIH na TK, te prema predsjedniku stranke Asmiru Hasiću više ne ide”, kazao je Asmir Hasić, nezavisni poslanik u Skupštini TK, te dodao da su oni dio koalicije, dva zastupnika nezavisna koji će u budućem periodu biti dio vladajuće koalicije u Skupštini TK. 

“Što se tiče daljeg našeg djelovanja, ja ću reći da ćemo mi kao izabrani zvaničnici nastaviti djelovati za dobrobit naših građana kako na području Grada Živinica tako i na području cijelog Tuzlanskog kantona”, navodi Emir Salihović, nezavisni poslanik u Skupštini TK.

“Moj cilj je bio prvenstveno da pravimo bolje za sve građane, međutim ovdje se u par posljednih godina sve svelo na zadovoljavanje ličnih interesa”, rekao je Zoran Jovanović, nezavisni vijećnik GV Tuzla.

(RTV Slon)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO