Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonNovogodišnja čestitka premijera TK Irfana Halilagića

Novogodišnja čestitka premijera TK Irfana Halilagića

U povodu nastupajuće Nove godine, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

„Dragi građani Tuzlanskog kantona,

Dozvolite mi da Vam svima u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime čestitam novu 2023. godinu.

Svima nama želim da ova, izuzetno bremenita 2022. godina,  sa sobom odnese sve nedaće i poteškoće, kao i izazove koje nam je donijela u raznim oblastima.

Nakon što smo, početkom ove godine, ugledali svjetlo iza tunela zvanog pandemija virusa COVID – 19, već početak 2022. godine i ruska invazija u Ukrajini suočila nas je sa energetskom krizom, a onda i svim ostalim pratećim poremećajima na tržištima, u konačnici uzrokujući i značajnu inflaciju.

Ipak, uz sve nedaće, mislim da smo kao Vlada na srednjem nivou vlasti, koja nema baš mnogo utjecaja na fiskalnu politiku, uspješno odgovorili na ono što je tekuća godina stavila ispred nas.

Pokazali smo da je moguće i drugačije voditi javnu politiku. Pokazali smo da se građanima mogu ponuditi i konkretna obećanja. Da se iza tih obećanja i javnih politika mogu zauzeti čvrsti stavovi i da se ta obećanja mogu i moraju ispunjavati.

To je jedna nova paradigma vlasti.

Pokazali smo da vlast uz sebe nosi odgovornost i lično Vam se danas želim zahvaliti što ste takav naš odnos prepoznali i nagradili povjerenjem koje ste nam ukazali na Općim izborima u oktobru ove godine.

Nadam se da će 2023. godina, koja nam se polako primiče, odnijeti ove teške izazove i donijeti nam istinsko olakšanje. Prije svega tu mislim na psihološko olakšanje, ali i tržišnu stabilnost i zaustavljanje inflacije, kako bi npr. privrednici i konkretno osjetili ukidanje parafiskalnog nameta, Naknadi za općekorisnu funkciju šuma, koju smo ukinuli tokom ove godine. Na taj korak naši su poduzetnici čekali i više od 10 zadnjih godina.

Nadam se da će donijeti i konačan izlazak iz pandemije i ustabiliti zdravstveni sistem, ka čijem smo ozdravljenju i konsolidaciji u Tuzlanskom kantonu poduzeli značajne i konkretne korake.

Dragi građani, svima Vama želim da nova 2023. godina donese, prije svega zdravlje, olakšanje, porodičnu sreću i poslovni i svaki drugi uspjeh.

U tom smislu svim građanima Tuzlanskog kantona, svim Bosancima i Hercegovcima, i svima onima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom jedinom domovinom, me gdje se nalazili, u svoje i u ime Vlade Tuzlanskog kantona, uz najlješe želje čestitam nastupajuću 2023.godinu.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO