Nastavak realizacije programa „IMPAKT – inkubatori poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona“

Ugovor o partnerstvu u cilju podrške projektu „IMPAKT – inkubatori poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona“ danas su u prostorijama Vlade Tuzlanskog kantona potpisali ministar kulture sporta i mladih Damir Gazdić, direktor Investicijske fondacije „Impakt“ Senajid Đozo, v.d. direktora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona Miralem Softić, te predstavnici 11 lokalnih zajednica sa područja Tuzlanskog kantona koje učestvuju u realizaciji ovog projekta.

Naime, Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i u 2023.godini u saradnji sa svojim partnerima nastavlja sa navedenim projektom, a u cilju daljeg razvoja programa podrške poduzetništvu na području gradova i općina Tuzlanskog kantona koje su iskazale interes za saradnju. Konačni cilj je očuvanja postojećih poduzetnika, te pružanje podrške samozapošljavanju, odnosno osnivanju i radu poslovnih subjekata trenutno nezaposlenih mladih osoba. Za realizaciju ovog programa podrške Vlada Tuzlanskog kantona je kroz Ministarstvo kulture, sporta i mladih u Budžetu TK za 2023. godinu planiralo ukupno 220.000 KM. Također, ovaj projekat podržavaju i gradovi i općine učesnici projekta i to sa po minimalno 5.000KM, te Investicijska fondacija „Impakt“ sa 165.000KM. Lokalne zajednice sa područja Tuzlanskog kantona koje su iskazale interes za učešće su Tuzla, Lukavac, Banovići, Sapna, Čelić, Teočak, Doboj Istok, Gračanica, Srebrenik, Kalesija i Kladanj.

Prošle godine u programu “IMPAKT inkubatori poslovnih ideja na području Tuzlanskog kantona” učestvovalo je 10 lokalnih zajednica, dok se u 2023.godini, uvidjevši pozitivne efekte Programa, programu podrške pridružio i Grad Srebrenik.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *