Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonNastavak podrške zdravstvenom sistemu TK

Nastavak podrške zdravstvenom sistemu TK

Povodom potpisivanja Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona Dušanka Bećirović posjetila je danas Opću bolnicu Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica.

Riječ je o nastavku podrške razvoju zdravstvenog sistema kojim će Vlada Tuzlanskog kantona Općoj bolnici u Gračanici putem Ministarstva zdravstva staviti na raspolaganje 150.000 KM u svrhu sufinansiranja nabavke medicinske opreme.

„Bavimo se unaprjeđenjem rada a cilj je dobrobit naših pacijenata“, kazala je ministrica Bećirović naglasivši da će se nastaviti trend pomaganja zdravstvenih ustanova od strane Vlade TK.

„Bolnica iskazuje svoje potrebe a Vlada TK, koja je osnivač ove ustanove, ulaže u bolnicu. Za nabavku opreme, za bolji rad, za bolje liječenje pacijenata koji gravitiraju ovoj bolnici i  ta se sredstva ni u kakve druge svrhe ne mogu upotrijebiti, naglasila je ministrica Bećirović.

U skladu sa danas potpisanim ugovorom Vlada Tuzlanskog kantona će Općoj bolnici u Gračanici staviti na raspolaganje 150.000 KM za sufinansiranje nabavke medicinske opreme. Od dodijeljenih sredstava Opća bolnica Dr. „Mustafa Beganović“ Gračanica će nabaviti automatizovani biohemijski analizator, analizator elektrolita – jonometar, hematološki analizator sa opcijom za retikulocite i tjelesne tekućine, te hirurški operacioni stol.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO