Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonMUP TK: Izvršeni pretresi na više lokacija, slobode lišeno sedam osoba

MUP TK: Izvršeni pretresi na više lokacija, slobode lišeno sedam osoba

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, nakon višemjesečne istrage koju su provodili službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog i kompjuterskog kriminaliteta i Odsjeka za kriminalističko – obavještajnu podršku, dana 09.05.2023.godine su u saradnji sa Policijom Brčko Distrikta, postupajući po Naredbama Općinskog suda u Srebreniku a pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona koje rukovodi istragom, izvršili pretresanja na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Grad Srebrenik i okolina), kao i Brčko Distrikta, stambenih i pomoćnih objekata, motornih vozila i dr., koje koriste osumnjičena lica: M.B., Š.Č., M.S., E.S., Z.O., K.A. i M.M., kao i lične pretrese osumnjičenih lica, kojom prilikom su pronađeni predmeti: mobilni telefonski aparati, veća količina novca u različitim valutama i apoenima, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela za koja se navedena lica sumnjiče.

S tim u vezi, zbog sumnji u počinjenje krivičnih djela iz člana 269. stav 2 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću i člana  272. stav 1 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine – Pranje novca, po nalogu postupajućeg Tužioca Kantonalnog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, 7 lica oduzeta je sloboda, 6 sa područja Srebrenika i 1 lice s područja Brčko Distrikta, i to: M.B. (1961), Š.Č (1963), M.S. (1969), E.S. (1958), Z.O. (1964), K.A. (1965) i M.M. (1960).

Isti će nakon kriminalističke obrade, u skladu sa odredbama  Zakona o krivičnom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sa dokazima, biti predati Kantonalnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a TK.

FOTO:

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO